Доделени се награди во рамките на ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МЛАДИТЕ на Европската Комисија

26-07-2013 10:28

Европската Комисија ги објави добитниците на награди од програмата Млади во Акција во рамките на Европската недела на младите во чии рамки три најуспешни проекти од програмата Млади во Акција се стекнаа со награди. Меѓу наградените во категоријата Обука и вмрежување - Можности за младинските работници - е и проектот COMICS AGAINST GENDER BASED VIOLENCE во којшто учествува и невладината организација КРЕАКТИВ од Република Македонија.

Повеќе информации можете да најдете на следните линкови:

http://ec.europa.eu/youth/news/20131907youthinactionawards_en.htm

http://www.youthweek.eu/wp-content/themes/teamwork/awards/PDF-brochure-11-ES.pdf

Назад